Velfortjent pris til Erik Poppes “Tusen ganger god natt”

Erlend Aas/aftenposten
Erlend Aas/aftenposten

Har du sett Erik Poppes film “Tusen ganger god natt”? Filmen handler om Rebecca, som er en av verdens fremste krigsfortografer. Da hun følger  en kvinnelig selvmordsbomber i Kabul, tar hun store sjanser og blir alvorlig skadet. Hjemme orker ikke hennes mann og døtre lenger tanken på at hun lever i livsfare, og de stiller henne et ultimatum: jobben eller familien.

Hovedrollene spilles av Oscar-vinner Juliette Binoche og den danske Game of Thrones-stjernen Nikolaj Coster-Waldau. I andre roller finner vi bl.a. Mads Ousdal og U2s Larry Mullen jr.

“Tusen ganger god natt” har fått strålende kritikker over hele landet, og har solgt 100.000 kinobilletter.Filmen er i stor grad basert på regissør Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder, da han jobbet for VG og Reuters på 80-tallet, og de senere årene for bl.a Flyktninghjelpen.Da filmen hadde verdenspremiere i Montreal, vant den der bl.a. The Special Grand Prix of The Jury, og den har også vunnet pris ved Chicago Int Film Festival, for beste skuespillerinne (Juliette Binoche).

Nå har Erik Poppe fått sin tredje filmkritikerpris, denne gangen for filmen “Tusen ganger god natt”. Prisen ble overrakt av tidligere kulturminister Åse Kleveland.